My style NO. 224

THAI- WOK

Som jeg fortalte jer om i indlægget her, så skulle jeg igår lave en lækker middag. Jeg lovede at jeg ville poste opskriften og billeder hvis den blev god, og det satsede jeg faktisk på allerede før jeg begyndte. Det var med kylling, grønsager og ris – det er skulle være mærkeligt hvis det gik galt. Det er en Thai- wok, og den smager helt fantastisk også er den tilmed sund. Win win. Den er lidt anderledes i forhold til andre da der både er chili, ingefær, soya og citronsaft i denne blandning. Jeg har fundet opskriften i min elskede kogebog “Den Ultimative studenter kogebog”, som udentvivl har været et helt fantastisk godt køb jeg har gjort mig der. Men jeg er så dårlig til at følge opskrifter så dette er Thai- wok ala. Camilla. Velbekomme! 

Til 4 portioner skal du bruge: 
200 g ris (Her brugte jeg en risblaning med vilde ris)
1 stykke ingefær (2 cm)
3 fed hvidløg
400 g kyllingebrystfilet
3 spsk citronsaft 
3 spsk sojasauce
200 g sukkerærter
2 1/2 røde snackpeber (el. 2 røde peberfugter)
3-4 forårsløg
1 rød chili
1 tsk sukker

Først skal du starte med at bringe dine ris i kog i den dobbelte mængde vand (4 dl). Risene skal ca. være i kog i 15 minutter før de er færdige, men kig om bag pakken af jeres valgte ris efter den præcise anvisning. Vandet skal dog være fuldstændig suget op af risen. 
Mens dine ris er i kog skal du skrælle din ingefær og hvigløg og hakkes fint. Derefter skal du skylle kyllingefileterne i rindende, koldt vand og dup dem tørre. Skær dem derfter i tynde skiver og bland dem med ingefær, hvidløg, citronsaft og sojasauce. Når dette er gjort skal det blot stå at trække mens du gør dine grønsager klar. 

Sukkerærterne skylles og duppes tørre. Enderne skæres af, og sukkerærterne halveres. Dine peberfrugter skylles og skæres i mundrette stykker. Derefter skylder og skære du dine forløg, og de skal igen være i mundrette stykker. 
Derefter skal du bringe lidt letsaltet vand i kog i en gryde, og peberfrugter, sukkerærter og forårløg blancheres deri i 3 minutter (ikke længere, især sukkerærter bliver meget hurtigt bløde!), så hældes vandt fra, og derefter skal du skynde dig at skylle grønsagerne i koldt vand. 
Nu skal du bruge din chili, og den skal som de andre grønsager skylles, udkernes og hakkes fint. Derefter kan du begynde på min kylling. Du varmer olien op i en wok, og kødet kommes sammen med marinaden i din wok og steges gyldent på alle sider under omrøring. Sukkerærter, peberfruger, forårsløg og chili kommes i, og det blandes godt. For at blande smagen godt sammen skal du nu tilsætte 1/2 dl vand og for at fuldende din smag skal du tilsætte 1 tsk sukker. Alt dette skal du lade småkoge i 3 minutter mere. Tilsidst vendes risene i, og her er det også vigtigt at du smager til med salt og peber. Velbekomme. 🙂

Jeg håber, at I kan bruge denne lille opskrift. Jeg vil hvertfald gerne anbefale denne nemme, lækre og sunde ret. Fortæl mig gerne hvis I får den lavet! Xx

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

My style NO. 224