Er dit hår vigtigt for dig?

PRAG DEL 3

Collager260 Collager261

Så er vi nået til de sidste billeder, som jeg gerne ville vise jer i denne omgang. Det har været rigtig svært at vælge ud af alle mine billeder, men jeg har fundet nogle billeder som jeg virkelig viser byen fra sin bedste side. Efter at have været i Prag, er jeg simpelthen blevet så forelsket i den! Jeg er vild med hele atmosfæren i byen, og nu når jeg kigger tilbage på disse billeder, så vil jeg SÅ gerne afsted igen.

Se del 1 her og del 2 her.

Collager262 Collager263 Collager264

En af de andre steder I også skal huske at besøge, er denne smukke bygning som I så fint kan se ovenfor. Portal São José dos Campos hedder den, og det tog os en evighed om at finde den, men det viste sig blot, at vi var gået forbi den. Hold nu ferie, så føler man sig lidt dum. 🙂 Vi var ikke inde i den fordi køen simpelthen var umenneskelig, men det var simpelthen også fantastisk bare at kigge på udefra. I forrige indlæg nævnte jeg det også, jeg elsker gamle bygninger, og denne smukke bygning faldt lige i min smag. Jeg elsker især historien bag, og så er jeg simpelthen imponeret over hvor gammelt de fleste af disse bygninger er. Portal São José dos Campos er hvertfald et must hvis I kommer til Prag.

Collager265 Collager266

Og vi bliver ved med de gamle bygninger. På billedet ovenfor, kan I se det gamle rådhus, som ligger lige ved den store plads i Prag. Det er næsten her alt begynder og ender.
Pladsen domineres af det høje tårn på det gamle rådhus med det prægtige astronomiske ur. Hver hele time samles et stort antal mennesker (turister er vel også en slags mennesker?) foran uret. 2 vinduer øverst i tårnet åbnes, når klokken slår det første slag, og ud kommer de 12 apostle 2 ad gangen. Til sidst kommer et skelet, som symboliserer døden. Skelettet slår på en klokke, og vender et timeglas. Også andre figurer optræder. Udover selvfølgelig at vise tidspunktet angiver uret månens faser og himlens dyretegn. Uret er fremstillet af urmageren Hanus. Ifølge et sagn var byens befolkning så stolte af deres ur, og for at forhindre, at Hanus skulle bygge et tilsvarende (eller flottere) i en anden by, stak de hans øjne ud (ja, jeg har jo sagt, at det er et sagn).
Selvom historien ender skrækkeligt, så burde I stadig se dette gamle rådhus. Det er meget imponerende. Generelt burde I bare besøge Prag 😉

Collager267

Husk min GIVEAWAY her

Køb mit tøj her

Følg mig gerne på Facebook og Bloglovin‘. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er dit hår vigtigt for dig?