MY STYLE NO. 257

VORES FAVORITTER / på tur med Apollo

I fornemmede nok i forrige indlæg (her), at jeg blev ret hurtigt forelsket i Alanya. Naturen var simpelthen noget af det smukkeste jeg længe har set, Alanya’s beboer er simpelthen så flinke og historien bag denne by er imponerende. Jeg havde ikke regnet med, at jeg skulle lære så meget ved, at tage på charterferie. Vi rejste jo med Apollo, og de har til hvert rejsemål lavet nogle ture man kan tage på. Vi tog en dag på deres tur, som de kaldte “Vores favoritter”. Simpelthen fantastisk! Du er afsted i 7-8 timer, men tiden flyver afsted. Stor ros til både den lokale- og Apolloguiden som var med. Hvis I har lyst, kan jeg lige hurtigt tage jer med på en lille tur. Kig med! Her kan I læse mere Apollo Rejser.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Alanya 20153Collager439 Collager440 Collager441 Collager442 Collager443

Anamur borgen

Vi blev samlet op i bus ved vores hotel, og den samme bus kørte vi med hele dagen. Hvilket var rart når vi skulle ud at kigge på så mange ting, og vi derfor bare kunne ligge vores genstande fra os hos en som nok skulle passe på dem. Vi startede med den fantastiske Anamur borg, som man slet ikke kan undgå at se og høre om når man kommer til Alanya. Historien bag denne borg er rimelig fantastisk, og da vi havde vores lokale guide(det skulle man) med så fik vi også andre oplysninger med på vejen selvom vores Apollo guide også vidste mere end vi anede. I kan læse mere om borgen her

Collager446 Collager445 Collager444

Udsigten fra Anamur borgen

Ja, vi tager lige fat i den fantastiske udsigt igen. Vandet var simpelthen så blåt. Jeg tror faktisk ikke jeg behøver at forklarer mig længere. Se lige hvor smukt det er! Vi var så heldige at have omkring 30 min. oppe ved borgen efter vi havde hørt hvad guiden havde at sige. Vi fik taget en masse billeder, og udsigten blev nydt i skyggen. Selvfølgelig. 

værkstedCollager449 Collager448

Store for handmade Oryx art and natural stone

Da vores guide fortalte os, at vi skulle besøge en mand som havde en butik hvor han håndlavede skulpturer af forskellige ting af Orxy og naturlige sten, måtte jeg lige styre min begejstring en smule. Jeg er ikke den store kunstperson, så det var faktisk ikke derfor, men jeg bliver bare pisse imponeret når nogle er så dygtige til det de laver. Han har hammerede dygtig, og hans “værker” kostede næsten ingenting. Ovenfor kan I se et æg. Det tog har 5 minutter om at slibe en sten til et æg, og derefter pudsede han stenen glat. Jeg er stadig virkelig imponeret! For pokker et håndværk! 

Collager453 Collager452 Collager451 Collager450

Alanya’s helt egen frugtplantage

Efter at have besøgt kunstneren var vi ved at være sultne, men vores tur var endnu ikke slut. Apollo havde heldigvis lavet en stop ved en af deres lokale frugtplantage, hvor vi først skulle se plantagen og høre om hvad de forskellige frugter og grønsager var. Derefter var vi så heldige, at de havde skåret frugt ud og hældt lækre nødder ud i skåle. Mums. Bananerne og appelsinerne var fantastiske! Virkelig! Og det kommer fra én som typisk ikke kan lide appelsiner. 😉 Hvis I skal til Alanya, så skal dette sted (og de andre) besøges! 

Collager458Dim magarasi caveCollager457

Dim Magarasi Cavern

Da vi havde spist os godt mætte i frugt og andet godt, kørte vi videre til til Dim Magarasi Cavern, som er en drypstensgrotten. Der  har man mulighed for at gå ind  i  den 360  meter dybe grotte. Jeg ved godt, at jeg siger det her om mange ting, men wow! det er jo imponerende hvad denne verden har kunne skabe. Det var både flot, men temperaturen var også super lækker. Dog blev man slået lidt ud, da man kom ud i varmen igen. puha. I kan læse mere om denne grotte her

Collager456 Collager455

Dim Cay

Nok det lækreste sted jeg længe har set. Dette var sidste stop, og her brugt vi ca. 2 timer, og det var simpelthen fantastisk at slappe af ved et sted hvor vandet ikke var mere end 16 grader ca. Det var ret koldt, men lækkert at dyppe fødderne i. Dim Cay ligger ved floden som løber ned  fra Taurusbjerget. På restauranten her nød vi vores frokost med enten fisk eller kylling. Stor ros til Apollo for denne tur. Simpelthen fantastisk! 

Collager454

_________________________

Køb mit tøj her

Følg mig gerne på Facebook og Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MY STYLE NO. 257