CHEAP STUFF #51

HELE MIT LIV AFHÆNGER AF DETTE ENE VALG

Sådan havde jeg det virkelig, da det for 1 år siden, skulle vælge efter prioritering hvor jeg gerne ville hen da jeg skulle læse igen efter mit sabbatår. De sidste 2-3 år har jeg dog ikke været i tvivl om, hvad jeg gerne ville læse – nemlig sygeplejerske.

Jeg har faktisk også haft en plan om hvad jeg skal bruge min uddannelse til når jeg engang er færdig, og indtil nu har den heller ikke ændret sig. Jeg har en drøm om, at arbejde på en neonatalafdeling, for at lære hvad der sker med børn når de bliver født for tidligt, og afhjælpe med de udfordringer de er født med. At et barn er født 4-5 uger for tideligt kan have ufatteligt meget at sige, og på sådan en afdelling handler det tit om liv og død for børn som måske er født i uge 26 (du er gravid i 40 uger). Jeg synes det er meget spændende, og det bliver blandt andet mit job at sørge for, at de får den bedste start på livet, og det vil jeg så gerne være en del af. Når jeg har arbejdet der nogle år, så er min drøm at få et job i børnepsykiatisk afdeling. De børn som er tilnyttet til sådanne afdellinger bliver tit glemt i mængden, da resourserne simpelthen ikke gode nok. De har tit brug for endnu mere hjælp en “almindelige børn”, og grunden til at jeg ved det, er fordi jeg sidste år arbejdede i en specielbørnehave hvor mange af disse børn er tilnyttet til sådan en afdelling. Nogle af disse børn havde gode familier, gode resourser og fik den hjælp de havde brug for – men størstedelen af dem fik simpelthen ikke den hjælp de havde brug for – og det er simplethen ikke retfærdigt. På en børne psykriatisk afdelling vil der være børn som er født “almindelig” som simpelthen er blevet specialbørn pga fx omsorgssvigt, men børn med downsyndrom, autisme og børn med større fysiske handikap har også også brug for hjælp og støtte, og det vil jeg så gerne være en del af. Der føler jeg, at jeg virkelig kan gøre en forskel.

Men tænk nu hvis, at det ikke er det jeg vil? Det var jeg ret bange for. Jeg havde da ikke lyst til at droppe ud, for derefter at gå i panik fordi jeg ikke anede hvad jeg nu ville. Men man bliver nødt til at tage det stille og roligt, fordi uanset hvad man siger, så kan man altså ikke være sikker indtil man selv er ude at prøve det. Jeg har da også haft tænkerne i løbet af mit første år – er det virkelig det her jeg vil? Og ikke alle dage har jeg været sikker, og jeg tror det er helt naturligt at tvivle. Men nu har jeg gået på mit studie i 1 år, og jeg er helt sikker – det her er lige hvad jeg gerne vil læse.

Jeg ville egentlig blot sige held og lykke til jer! Jeg håber I kommer ind på jeres drømmestudie, og at I bliver rigtig glad for det. Jeg kender følelsen af at være nervøs, tvivlende og glad, men indtil dagen kommer hvor I får besked på om I kommer ind eller ej, så nyd jeres ferie. Jeg er helt sikker på, at I fortjener det!

facebookinstagramsnap følg chat

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CHEAP STUFF #51