NEW IN: LACOSTE CARNABY EVO SNEAKERS

DET NÆSTE HALVE ÅR FINDER I MIG I UNIFORM SOM “SYGEPLEJERSKE”

fullsizerenderI læste rigtigt. Det næste halve år skal jeg igen ud og prøve mine kræfter af ude i praksis, og som jeg jo har haft gjort før. Dengang og første gang var på en operationsstue i Grindsted, hvilket ikke var drømmescenariet, men efter jeg havde vænnet mig til tanken om, at se næste 10 uger skulle foregå der, så var det faktisk rigtig fint. Selvfølgelig kan du ikke være heldig hver gang, og det er i de situationer virkelig vigtigt, at man ikke stirrer sig blind i, at det bare ikke var her man ville hen. Jeg lærte rigtig meget i mine 10 uger på operationsgangen, og der er meget af det som jeg har valgt at tage med til alle fremtidige ophold, og som jeg tydeligt kan se, så kommer det til at være en fordel for mig, når jeg skal begå mig på andre afdelinger. 2 af de vigtigeste ting jeg lærte var, at kommunikation betyder alt, og en kort kommunikation kan være afgørende for din relation med patienten. Den anden ting jeg lærte var forskellen på rent/ urent, sterielt/ usterilt – jeg ved godt, at der nok er en del der sidder derude og tænker: “Wow, det burde jo næsten sige sig selv”, og det gør det i og for sig også, men du lærer virkelig hvor vigtigt det er, at respektere den hygiejne som alle sygeplejersker hele tiden snakker om. Jeg har hvertfald fået en måske halv sygeligt forhold til hygiejne, men det er egentlig på sin plads og det er meget vigtigt når du arbejder med syge, svækkede og endda med raske mennesker.

Da mit hold ryger over på semesterhold i september 2017, så vil jeg lige nyde det næste halve år, hvor vi endnu er modul opdelt. Det er jo meget forskelligt hvad man føler er det nemmeste og bedste for en selv, men for mit vedkommende, er jeg en smule træt af, at vi ikke “bare” kan gøre vores årgang færdig på moduler. Især fordi jeg synes det fungerer super godt at køre intervaller på 10 uger, for så derefter at komme til eksamen. Vi har på det tidspunkt (sep 17′) kun 1 1/2 år tilbage, hvor næsten det sidste halve år skal foregå med vores bachelor, men sådan skal det ikke være. Det var en længere forklaring på noget som skulle have været ret kort.
Det næste halve år skal jeg derfor ud i praktik på modul 6 og 8 – dvs 2 forskellige steder. Jeg tænker, at jeg nedenfor lige vil forklare kort hvad de 2 moduler går ud på, for så er det måske lidt nemmere at forstå.

Modul 6:
Er det modul hvor man er ude i primær sundhedssektoren, dvs. at vi skal i praktik i enten hjemmeplejen, plejehjem eller sundhedsplejen. Selvom sundhedsplejen kunne være ufattelig spændende, og faktisk er noget som er lige inden for mit interessefelt, så valgte jeg faktisk at ønske, at komme i hjemmeplejen/ plejehjem. Det gjorde jeg af en simpel grund: jeg har ikke lyst til at komme i hjemmeplejen/ plejehjem i modul 11 og 12 (semester 6), da jeg både er meget tæt på afgangen af min uddannelse og derfor gerne vil have mere erfaring inden for sygehuset, og fordi jeg bare ikke ser mig selv sådan et sted når jeg først er uddannet. Når det så er sagt, så glæder jeg mig til mine 10 uger i hjemmeplejen, fordi jeg ved, at jeg får lært så meget af det basale som jeg stadig synes jeg mangler (grundet mine 10 uger på operationsgangen), men også fordi, at på de 10 uger kommer jeg til at vokse helt ekstremt – både fagligt og som menneske. Der er ingen tvivl om, at en af fordelene ved hjemmeplejen/ plejehjem er, at du kommer til at køre meget selvstændigt, og du ender faktisk ud med næsten at have dine egne beboer. Der er mange sygeplejestuderende som næsten “frygter” dette modul, og tror meget det er fordi, at det kan være ret grænseoverskridende, især fordi man skal være gæst i en anden persons hjem, men jeg glæder mig så meget til at se hvad jeg får med mig.
Jeg har nu været igang med dette modul i næsten i uge, og jeg er kommet på et “inde”-team. Dvs. et team som besøger borgere i eget hjem, men de bor i et bofællesskab (på en måde – det er svært at forklare). Der hvor jeg er, er afdelingen bygget op omkring 4 etager og lejligheder rundt om. Ved lejlighedsbyggeriet er der en etage med alkoholsmisbrug, 2 etager med demens(selvfølgelig også somatik her) og en etage med somatik. Jeg har mest begået mig på etagerne med misbrug og somatiskesygdomme – hvilket har været så spændende. Jeg har fået et ekstremt stort indblik i hvor mange problmer, sygdomme og hvor mange forskellige mennesker/ vilkår der findes – og hvor meget sundhedspersonalet er altafgørende for, at sådan en dag kan fungere. Det er ikke noget jeg vil komme nærmere ind på nu – for jeg kunne blive ved, men sig gerne til, hvis I vil høre mere. 😉

Modul 8:
Dette modul starter jeg først på til april, men jeg kan ikke lade være med at udtrykke min glæde for hvad jeg har fået som praktiksted. Modul 8 er psykiatrien, og det her modul har jeg ventet længe på. Men de fleste af jer som følger med her på siden, ved måske godt, hvad jeg vil med min uddannelse. Men vi tager den lige meget kort igen: Jeg vil nemlig gerne arbejde som en start på enten neonatalafdelingen eller i børne/ungepsykiatrien, og senere læse et par diplomer i psykologi og pædagogik, for så at få en større forståelse og viden inden for faget, især fordi der bare slet ikke er ressourcer nok, og selvom jeg ikke kan redde hele verden, så vil jeg alligevel gøre et forsøg. (Et af mine mål: oversygeplejerske på børne/ unge psyk). Jeg drømmer og tænker alt for langt. I know. Tilbage til februar 2017. Men igen, det her er et emne som jeg kunne snakke om i evigheder. Det interesser mig helt ufatteligt meget!
Men altså. Jeg skal på børne/ unge ambulatoriet i psykiatrien, og glæden stråler ud af mig! Hvor heldig har man næsten lov til at være? Jeg glæder mig til et hårdt men helt ekstremt lærerigt modul. Det jeg nok er mest spændt på er, at se om det at arbejde i psykitrien virkelig er mig, men det er nu den del af sygeplejen som altid har interesseret mig helt ufatteligt meget, især fordi disse mennesker er så afhængige af, at de kan stole på at jeg som sundhedspersonale vil dem godt, men også fordi, at da jeg arbejdede i specialbørnehaven i mit sabatår blev jeg fuldstændig betaget af disse børn og om faget, og jeg lærte mindst ligeså meget af dem, som de gjorde af mig. Der er slet ikke ressourcer nok, og tit glemmer man at der også er forældre som står tilbage og ikke forstår hvordan de bedst kan hjælpe deres børn. Det vil jeg gerne hjælpe dem med. For det er ikke nemt. Ej hvor jeg glæder mig til at komme igang! linje-prikker-lyseroedOkay. Jeg ville have gjort dette kort, men det lykkes jeg ikke ret godt med. Men som I nok kan høre, så kommer der til at ske en masse de næste 20 uger. Selvom det er godt at være på skolen, og få en hel masse teori, så er det endnu bedre at være ude i praksis for at prøve det af. Jeg er sikker på, at det bliver 20 uger bliver hårde uger, eller det ved jeg på forhånd, men jeg skal endelig udrette noget, bare en smule og det er i og for sig jævnt fantastisk, synes jeg.

Jeg ved jo faktisk ikke, om dette har nogen interesse for jer, men nu når I følger mig, så kunne det måske være meget rart at have en nogenlunde idé om hvad jeg laver. Hvis nogen af jer har spørgsmål om uddannelse, arbejde efter eller om mine planer om at læse videre, så sig endelig til. Jeg vil forsøge at svare på alt det jeg kan.

Mange knus fra en meget træt studerende, som har forsømt bloggen lidt pga opstart. puha.

facebookinstagramsnap følg chat

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NEW IN: LACOSTE CARNABY EVO SNEAKERS