MY STYLE NO. 292

STORYTIME: EN MANDAG MORGEN PÅ EN TORSDAG

Det var seriøst sådan jeg havde det de første 4 timer af dagen igår. Jeg havde lyst til at grave mig ned under min dyne, og blive der indtil heldet var med mig igen. fuck. Man skulle jo tro at det var mandag.

Det er faktisk ikke en længere historie, men blot et suk jeg lige højlydt vil af med. Min morgen startede med at jeg kom for sent op. For mig kan det ødelægge meget af min planlægning og mit overskud om morgenen, da jeg virkelig har en plan om morgenen som jeg gerne følger nøje. Jeg lever bedst i kasser/ struktur – hvilket jeg har fortalt jer om før, og som min kæreste sagde: “ha! Du har masser af tid”. Javel mr. Oversegent. Det synes jeg så bare ikke. Da jeg så skulle til at køre så pisser det ned. Himlen havde åbnet sig, og jeg har 5,7 km ud til min praktiksted. amen. fuck x 2. Jeg behøver ikke engang at forklare hvorfor den del var træls. Tror de fleste piger sagtens kan følge mig.
Da jeg kan se enden af min (lorte) cykeltur, så møder jeg en mand på vejen med kun t-shirt og bukser på. Og ja. Det regner stadig. Meget! Der hvor jeg er i praktik har vi en masse psykisk belastede borgere, så det kom jo ikke så meget bag på mig, at jeg mødte ind til dette. Jeg havde ikke set manden før, så grundet den ikke eksisterende relation, så stoppede jeg ham ikke. Men da jeg så kører forbi ham så råber han: “JEG SLÅR DIG IHJEL”. okay. Jamen også godmorgen til dig. For det første blev jeg pisse forskrækket, og konkluderede ret hurtigt, at der manglede et par skruer (ikke for at tale nedladende, men you get it). For det andet, så er det altså ikke lige de ord man gerne vil høre på noget tidspunkt af døgnet.

Ind på mit praktik sted kommer jeg, og jeg får mit våde tøj af. Så kunne dagen begynde og jeg var klar til at sætte den åndsvage morgen bag mig. Jeg får tildelt mine borgere, og jeg starter ved min faste borger om er svær diabetiker. Hendes blodsukker er generelt rigtig højt og det er virkelig uregulerbart, og hun får derfor 4 typer insulin hver morgen. dvs 4 nåle. Hun er en meget kompleks dame, og det er derfor sygeplejesker som har hende. Jeg vil ikke komme ydeligere ind på hvem hun er, eller hvordan hun er, men hun er den mest ressourcekrævende borger vi næsten har. Om morgenen er hun tit sur, og jeg kan sagtens bære den måde hun taler til mig på, og derefter giver man lidt igen. Jeg har fået opbygget en rigtig god relation til hende, men om morgenen er hun sur på alle. Denne morgen kommer jeg ind til hende som normalt, og hun bider lidt af mig, fordi jeg vækker hende. Da jeg har givet hende de 3 første, så er det tid til den sidste – nemlig den som godt kan gør ondt når man får den. Hun begynder at skælde mig ud, og truer min faglighed. Hun råber bla. til mig, at jeg er uduelig og at jeg intet kan fatte, og sygeplejerske det bliver jeg aldrig. Jeg kan godt mærke, at lige der rammer hun mig ret dybt personligt. Nøj det gjorde ondt. Jeg pakkede sammen efter at have givet hende hendes insulin, og så var jeg ellers den som smuttede med det svært fundet smil. Den her dag er officielt ikke min. fuck.
Min næste borger har jeg virkelig et godt forhold til, men de sidste par dage har hun været syg med feber. Dette gør selvfølgelig, at man er svag, og at man tit går i forsvarsposition. Jeg banker på hendes dør, og jeg siger Godmorgen. Jeg går hen til hendes seng, og vækker hende, for jeg bliver nødt til at forholde mig til de tidspunkter som er på min køreliste. Hun svare mig pænt, og siger så: “Jamen det jo dig. Godmorgen”, og derefter kommer der et smil. Jeg tænkte bare: “Sådan! Vi er tilbage på sporet”. Jeg spørger hende om jeg må kigge på hendes sår hurtigt, og hun kan selvfølgelig bare sove imens (Det gør hun nogengange), men nu havde hun pludseligt ikke nogen sår. Jeg forsøger igen, og hun siger så: “Kan du ikke bare lade mig være i fred! Kan alle ikke bare gør det?” Jeg giver op til sidst og beslutter mig for at komme tilbage senere. Jeg står ude på gangen, og notere mig lidt om mine handlinger og oplevelser. Dér, lige med ét rammer det mig. Jeg kan slet ikke udføre det jeg skal idag, og det mærkes som den største skuffelse nogensinde. Det er seriøst ikke min dag i dag. Nu begynder jeg sku at tvivle.

Jeg ringer faktisk til min vejleder og har brug for at snakke det her igennem – altså mine oplevelser ved disse borgere. Jeg ved godt, at jeg kommer til at opleve dette mange gange i mit liv, men jeg havde ikke forventet at det pludselig kom på en dag. Jeg kommer til at møde meget modstand i denne branche, og så det er forberedt på, men jeg er stadig ved at danne det skjold som kan beskytte mig for de knops jeg modtager. Det tager bare tid at opbygge det, og selvom jeg har været uddannet i 20 år, så vil jeg stadig møde modstand.

Okay. En dyb indånding senere, og jeg går til den næste borger. Hun byder mig pænt velkommen og jeg kan yde den pleje som jeg skal. Mit humør er højt igen, og jeg ønsker hende en dejlig dag, med et lille glemt at tak i mine øjne.


Senere på dagen går jeg tilbage til de 2 borgere. Den første kan slet ikke huske episoden virker det som om, og vores gode relation er der igen. Hun smiler, og joker med mig, så jeg går lettet og meget glad derfra, selvom det selvfølgelig stadig nager mig. Den anden borger, siger nej tak til sårpleje den dag, og grundet selvbestemmelsesret så bestemmer hun jo selv, så der er ikke andet at gøre end at dokumentere.

Jeg havde virkelig en mandag morgen på en torsdag. Det kan godt være, at det ikke lyder som de hårdeste oplevelser jeg havde den dag, men dagen er startet træls, så synes jeg tit at det påvirker dagen lidt frem. Men jeg havde en skøn dag resten af den hvor jeg bla. var oppe at træne, spise god mad og tog i biffen for at se Life i biografen. Jeg tror snart jeg skal have en ny kategori som hedder “månedens film”. haha. I har jo lige fået dette indlæg.

I dag er det fredag, det weekend og vejret bliver mega godt! Dagen kan kun blive god <3

facebookinstagramsnap følg chat

2 kommentarer

 • Signe J.

  Det lyder heller ikke som en god start du havde på dagen der. Jeg synes det er utroligt at I skal behandles sådan, når I blot prøver at hjælpe. Hvertfald må du have en god weekend 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Overby

   Ja det er ikke til at blive klog på. 🙂 Og tusinde tak! Jeg håber også, at du har haft en dejlig weekend.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MY STYLE NO. 292