3 GODE SERIER TIL FERIEN (SOM FINDES PÅ NETFLIX)

UGE 31: EN DAG I MAROKKO

collager190I tirsdags tog vi en “lynfærge” til Marokko – for at være helt præcis, så brugte jeg dagen i byen Tangier. Men inden vi overhovedet kom til byen, så stod den på en helveds masse ventetid, en lang køretur og lidt mere ventetid. Vi blev hentet med bus kl. 7.55, hvorefter vi skulle kører til kystbyen hvorfra vi skulle sejle. Vi startede så lige dagen med at vente 2 timer ekstra, da færgen kl. 10 blev aflyst.

Da vi endelig skulle med færgen tog det en mindre krig at komme om bord, da der skulle tjekkes pas og de var altså heller ikke verdens mest organiserede besætning. Vi endte dog i Tangier hvor vi mødtes med vores lokale guide. Han vidste en del, men det hele skulle gå så hurtigt, at man knap nok kunne følge med. Vi så en del af byen til fods – vi besøgte en marrokansk restaurant, vi mødte en tæppehandler, vi så stedet hvor man lavede naturmidler (fx maccorian oil), det lokale marked og vi havde til sidst 10 min til at shoppe.

En dag er langt fra nok, og vil derfor råde alle til at tage hvertfald en overnatning. Om en guidet tur er noget for jer, er svært at svare på, men I skal være klar på ventetid.
Derudover var Marokko fedt. Det var ret hemligt – især pga mine 4 år i Saudi Arabien. Jeg elsker deres kultur, og stemningen i sådan et land er fantastisk. Jeg har alle dage elsket den arabiske kultur, og derfor er det heller ikke sidste gang jeg kommer til Marokko. Hvertfald et land som er besøget værd!

marokkocollager189Marokko er så charmende og det er langt væk fra det vi kender i Danmark. Istedet ligner landet mit elskede Saudi Arabien, og det var fantastik at være i de omgivelser igen. 

collager192collager191collager197Vi var også inde på en marrokansk restaurant, hvor vi smagte flere forskellige retter. I kan se den ene ovenfor, og jeg aner desværre ikke hvad det hedder, da der ikke var nogen introduktion  Det smagte okay, men jeg ved at der var mange som elskede det. Det skal lige siges, at jeg er en smule kræsen. 😉 

collager193collager194Vi skulle også forbi en tæppehandler, hvor vi fik den helt store forklaring på hvordan de producere deres tæpper. Mine forældre har en del af de tæpper, så har set mange af dem tæt på, men det er stadig lige fascinerende hver gang man ser på dem. Især fordi de fleste er håndlavet. Virkelig nogle dygtige kvinder!

collager188collager196collager195Vi var selvfølgelig også forbi nogle markeder og nogle butikker. Der er gadesælgere overalt i Marokko, og det er seriøst træls. Man kan godt mærke, at de er ret turistpræget, men de prøver blot at tjene penge til dagen. Det var hvertfald en af de store forskelle der er på Tangier og Saudi Arabien. Men deres evne og kunnen indenfor håndværk er fascinerende. 

I kan læse mere om vores tur her.


facebookinstagramsnap følg chat

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 GODE SERIER TIL FERIEN (SOM FINDES PÅ NETFLIX)