MILIUM.DK

MIT SIDSTE SKOLEFORLØB

outfit-3034Det er ret angst provokerende. Hvertfald hvis man lige stopper op og tænker over det. Om 1 1/2 år skulle jeg gerne stå færdig som sygeplejerske, og det er virkelig med blandede følelser. Jeg elsker mit studie, så det er ikke den del som skaber den følelse, men mere det, at jeg om 3 semestre skal være en autoritet. Jeg skal være den som folk skal støtte sig op af – både i de gode, hårde, dårlige og lykkelige tider. Jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg nok skal blive en super dygtig sygeplejerske som brænder for sit fag, men tanken har da stejfet mig. Især fordi vi for ca 2 uger siden startede op på vores sidste rigtige skoleforløb. Vi har et semester nu hvor vi bla skal have undervisning i den åndelige/ håbefulde sygepleje, om den videnbaseret sygepleje, de akutte og de komplekse patienter og de uhelbredelige/ døende patienter – så dette semester er meget bredt, og meget af dens fokus ligger helt tydeligt rettet mod vores bachelor.

Vi er gået i gang med det sidste skoleforløb inden min sidste praktik – da den derefter står på bachelor. Jeg har de sidste måneder virkelig glædet mig til at komme i skole igen, da jeg har været i praktik og derefter haft sommerferie i sammenlagt (ca.) 8 måneder. Jeg elskede at være i praktik, da man virkelig lærer at bruge den teori du kan, i praksis. Du ser det større billede af al den undervisning du har fået, og du lærer hvor vigtig/ betydningfuld din profession er. Men som studerende kan man ikke/ må man ikke gøre alt det man gerne vil, og derfor glæder man sig også til at komme i skole igen – for netop at lærer nye færdigheder. Jeg kan godt mærke at forventningerne er højere, og det er rart at få den følelse at man er en del af den sundhedsfaglige team. Efter den næste praktik er jeg det som kaldes “klinisk sygeplejerke” – dvs at jeg har bestået den del som gør, at jeg kan færdes som en sygeplejerske i praksis. Det bliver et meget spændende forløb, men først skal det omhandle min skole. Jeg har indtil videre mellem 3-4 dage i skole hver uge, og en hel masse læsning ved siden af. Af og til drømmer man sig tilbage til sommerferien, men når pensum så er læst – så er alt godt igen. Vi har nogle rigtig dygtige undervisere, og jeg synes indtil videre emnerne har været spændende og relevante.
Dette forløb skal så afsluttes med en “mini bachelor” – så det begynder at komme tæt på nu. Men det går alt sammen, for jeg elsker mit studie, og selvfølgelig glæder jeg mig også til at være færdig. Inden jeg ser mig om, så er der der. Det er så vildt!

Hvad med jer egentlig? Læser I til hverdag?

facebookinstagramsnap følg chat

2 kommentarer

 • Simone

  Jeg havde sådan savnet at læse om studie! Det er spændende! Jeg er selv lige begyndt på studiet og ville sådan ønske at der var lidt mere om studiet også. Fx notatteknikker, læseteknikker, hvordan strukturere du din læsning mm. eller alt det du ville ønske du havde vidst om studiet, da du i sin tid begyndte. Det var et lille ønske fra min side, ellers super godt arbejde med din blog. Jeg følger glædeligt med 👏🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Overby

   Hej Simone,
   Tusinde tak for din kommentar! Jeg er rigtig glad for, at du følger med på min blog, og jeg vil helt sikkert lave sådan et indlæg til jer.
   Det er en rigtig god idé som jeg hermed har notetet. Det indlæg kommer inden længe 🙂
   Mange tak igen, og rigtig god weekend til dig! 🙂
   Knus Camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MILIUM.DK