2 AF MINE FØDSELSDAGSGAVER

MIT ARABISKE EVENTYR: HVORFOR BOEDE VI DER?

25075569_10155756929096745_206985901_o_fotorFor omkring en uge siden spurgte jeg på Instagram om I kunne have lyst til at læse et indlæg om mine 4 år i Saudi Arabien. Jeg valgte at lave en afstemning og 93% svarede ja – så værsgo! Selvom jeg kun var 5 år da vi flyttede dertil, og 9 år da vi flyttede hjem – så husker jeg stadig en hel del. Siden da har vi været på ferie dernede, og hele familien har nok haft en skjult drøm om at bo der igen.

Der er mange der ikke helt forstår den store lyst vi havde for at bo i udlandet – og slet ikke i et arabisk land, hvor de fleste har det syn at vi ingen rettigheder har eller måske ikke passer ind. Men vi passede ind og vi elskede det! Det er et helt fantastisk land, og jeg er meget lykkelig for, at jeg har fået lov til at opleve det. Derfor er jeg endnu mere glad for at dele dette med jer, og i første indlæg har jeg valgt at snakke lidt om hvorfor vi flyttede derned i første omgang og om hvordan vi boede. For uden at sige noget grimt om Saudi Arabien – så var vi europære som boede i et arabisk land, og derfor skulle vi også tilpasse os ind under en anden kultur, men det var spændende og vil ikke bytte oplevelsen for noget.


25086909_10155756921896745_1483481852_o_fotor24957042_10155756921936745_1907468985_o_fotorEftersom jeg kun var 5 år gammel da jeg/ vi flyttede til Saudi Arabien, så var det selvfølgelig mine forældre der flyttede derned og tog bette mig og endnu mere bette Karine med. Ovenfor kan I kun se et billede af min mor, Katrine og jeg – da min far ikke ønsker at være på min blog, hvilket jeg selvfølgelig respektere. Men jeg vil stadigvæk komme lidt ind på min far, da det faktisk er hans “skyld” at vi overhovedet havnede der.

Begge mine forældre er uddannet ingeniør, og i foråret 1999 fik min far tilbudt en stilling som Produktions chef i Danya Foods (Arla Foods). Min far var i Saudi Arabien for at se mejeriet, byen og stedet hvor vi skulle bo, nogle måneder forinden. Mine forældre var hurtigt klar på, at vi skulle ud og opleve verden, og derfor flyttede vi samme sommer til Saudi Arabien – nærmere Kingdom City Compound i Riyadh. På dette tidspunkt gik jeg i børnehave og efter sommer skulle jeg have startet i 0. klasse. Min søster er et par år yngre end mig, så hun gik også i børnehave hvor hun selvfølgelig skulle forsætte efter ferien.
Jeg startede i KG-2 (Kindergarden 2) på AISR hvilket er anden del af 0.klasse i Danmark. Hvis man skal sammenligne det med en klasse i Danmark, så ville det være 0./1. klasse, da du begynder at lære bogstaver, begynder at læse og regne med tal. Min søster startede i en Hollandsk børnehave i den “by” vi boede i. Min mor arbejdede ikke de 4 år vi boede i Saudi, men hun var frivillig på den skole Karine og jeg gik på, samt var frivillig i Nordisk Klub – lige undtaget det sidste år, hvor hun arbejdede for dem 20 timer pr. uge. Der boede rigtig mange danskere, nordmænd, brittere og svenskere i den compound vi boede i, så vi mærkede ikke til at vi ret faktisk boede i et Arabisk land. Det var mest uden for “byens” mure at dette kunne mærkes. Det var super fedt at have så mange omkring sig som man kunne snakke med, og som kendte så meget til den kultur man kom fra. Det gjorde hvertfald de år vi boede der nemmere.

25086572_10155756921901745_1213520646_o_fotor 25139185_10155756921931745_581316693_o_fotorOvenfor kan I se det hus vi boede i. Et stort 2 etagers hus med en kæmpe have. Længere nede af gaden boede en af mine bedste veninder Line og hendes familie, og bag vores have lå der 3 pools, en købmand og masser af aktiviteter. Der var både mulighed for at gå til svømning, tennis, fodbold, basket, bowling og meget andet. Jeg gik selv til svømning (faktisk var vores nabo min instruktør), taekwondo og tennis. På billedet med min mor, Katrine og jeg har vi meget praktisk tøj og sko på – vi brugte mange af vores weekender (som var torsdag og fredag) på at udforske landet – vi brugte mange timer i ørkenen, soukken og var med til forskellige arrangementer med de andre danskere.

På det nederste billede ser i Katrine og jeg – på vores skole. Vi har boet i Saudi Arabien i omkring 1 år på det her tidspunkt, og det har nok været en af de morgener hvor vores far satte os af. Min mor måtte ikke køre bil, så vi tog normalt skolebussen til og fra skole. Min far arbejde længere nede ad gaden, så nogengange fik vi lov til at blive kørt af ham. Hvis han lige skulle møde senere.
Vi gik på en amerikansk skole, så jeg har lært engelsk lige fra 0. klasse. Vi øvede os en del derhjemme, og min mor sørgede for at vi også lærte dansk. Jeg havde lidt svære ved at lære engelsk end Katrine, så derfor gik jeg til ekstra undervisning på skolen. Generelt var skolen rigtig god til at få alle elever med – vi havde meget lange skoledage, men de var fantastiske til at lave alt til en leg. Det er nok også derfor jeg tænker på den som den bedste skole jeg nogensinde har gået på.

25138958_10155761417106745_484663570_o_fotorOg her har I første indlæg af “Mit arabiske eventyr”. Jeg håber I synes det var sjovt at få et lille indblik i noget som faktisk stadigvæk fylder en hel del for mig og min familie. Jeg vil med glæde dele meget mere med jer – såsom nogle af de oplevelser vi havde, skolen, livet i en compound og om det at være dansker i et arabisk land. I må også gerne komme med forslag, og sig gerne til – hvis I vil høre mere. <3

Mange knus og god weekend!

facebookinstagramsnap følg chat

6 kommentarer

 • Johanne Molsgaard

  Jeg vil meget gøre høre meget mere om det! Det lyder jo helt vildt spændende (-:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hvor er det fedt at høre om. Jeg elsker din blog!
  Jeg vil hvertfald gerne høre mere, og gerne om de oplevelser i havde, livet i en compound og din skole 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Overby

   Ej hvor er du sød! Tak. <3 Det betyder meget!
   Der kommer helt sikkert flere jeres vej 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Virkelig godt indlæg, og super fint beskrevet! Jeg vil også gerne høre meget mere om dit eventyr!!! 🙂 Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Overby

   Tusinde tak Thea <3 Der vil helt sikkert komme flere.
   Mange knus til dig også 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2 AF MINE FØDSELSDAGSGAVER