DE FORBUDTE BILLEDER

MIT ARABISKE EVENTYR: 3 UUNDVÆRLIGE OPLEVELSER

26854150_10155844982481745_1638435935_o_fotorFor det første, så overvej lige hvor badass min søster Katrine altid ser ud. haha. Derudover vil jeg sige velkommen til den anden del af mine indlæg om mit arabiske eventyr. I dag er min far med på billederne, da han efter sidste indlæg fandt ud af, at det ikke var så “farligt” at være en del af min blog. 😛 På ovenstående billede kan I se min far, Karine og jeg. I dag vil jeg fortælle jer om nogle af de oplevelser vi fik os i Saudi Arabien. I de 4 år vi fik lov til at bo i dette skønne land var vi også en del ude at rejse, men det må blive en del af nogle andre indlæg – for dette indlæg skal handle om nogle af de oplevelser vi fik i alle de år. Og nok mest oplevelser som vi fik igen og igen – derved var de ret gentagende. Ikke at det gjorde noget 😉 Jeg har valgt at udvælge 3 oplevelser, og hvis I vil høre flere, så laver jeg gerne et indlæg til.

Læs ogsåMIT ARABISKE EVENTYR: HVORFOR BOEDE VI DER?

26781869_10155844982596745_1664072492_o_fotor_fotor 26829000_10155844982476745_2075893528_o_fotorVi var på mange ture i ørkenen

En af de oplevelser som vi har været ude på igen og igen er ørkenture. Hvis I kommer til de mellemøstlige lande såsom Dubai, Egypten osv. så sørg for at tage på sådan en tur. Naturen er fantastisk, og selvom der er tørt og til tider lidt trist – så kan man finde nogle fantastiske skatter. I Saudi Arabien er nogle dele af ørknen helt tørre og fyldt med sand, andre steder er der underlige og mærkværdige planter, en form for sump og hvis man er heldig kan man også opleve dyrelivet i fri natur – såsom kameler, insekter (ederkopper og skorpioner) og nogle gange øgler. Vi har været meget ude bare som familie, men i vores compound boede der en masse danskere som arbejdede sammen med min far. Vi havde et stærkt sammenhold, og derfor brugte vi også en del weekender sammen for at udforske den fasinerende natur.

Ovenfor ser I et par billeder af vores typiske ture. Vi kørte om morgen, for at nå ud inden det blev alt for varmt. Vi boede i Riyath som er hovedestaden i Saudi Arabien, men det betød selvfølgelig ikke, at ørkenen ikke var i vores baghave. Dog skulle man køre et stykke hvis man virkelig ville opleve ørkenen i sin sande natur. Vi udforskede, gik lange ture og børnene legede – såsom at klatre i træer. Når vi blev sultne havde vi mad med hjemmefra – hvilket var lidt forskelligt. Noglegange havde min mor pakket en kæmpe madpakke og nogle gange havde vi hentet noget på vejen. Som I kan se var sidstenævnte det der skete denne dag. Den juice jeg har i hånden er noget der hedder “power cow” – en juice som blev produceret på det mejeri min far var mejerichef på.

26829097_10155844982826745_672805891_o_fotorVi besøgte den lokale souk

Når du kommer til et land som dette, så skal man besøge de arabiske souks. En souk er et form for marked, hvor man kan finde alt og ingenting. Du kan købe krydderier,  parfume, tæpper, tøj, souveniers og guld. På dette billede kan I se min mor, Karine og jeg. Den broche som jeg holder på billedet, mener jeg faktisk, at jeg endte med at få denne gang, for der ligger en lign i mit smykkeskrin – ikke at jeg nogensinde ville bruge den nu. #fashion. Bag os kan I se tøj, kjoler, bukser og bluser i den ene bunke efter den anden. Det er nogenlunde sådan en souk ser ud, men det har også sin charme. Hvis man vil se en knap så rodet del af en souk, så skal man opleve den del som handler med smykker – altså med guld, diamanter, sølv og ædelstene. Det er nok en hver kvindes drøm, og det var også tydligt, at det tit var mændene som blev slæbt med her, og ikke omvendt. Guld og ædelstene har en helt anden værdi i Saudi Arabien end i Danmark, og derfor var det heller ikke uvant for den “rigere befolkning” at gå med sådanne smykker, såsom dig og mig. Min mor er på dette billede blevet opereret i min ankel, så det er derfor hun er på krykker.

26828358_10155844982881745_815595609_o_fotor26828138_10155844982846745_205969551_o_fotor26782472_10155844982996745_1494874831_o_fotorOplevelser i vores compound

Sikke et faktisk sted det var at vokse op – eller hvertfald bare mine år fra da jeg var 5-9 år. Vi boede i Kingdom City Compound Riyadh hvor de fleste af min fars kollegaer boede med deres familie. Derudover boede der en masse andre familier fra Skandinavien og resten af Europa. Det var et fantastisk sted at have sin dagligdag, da jeg kun husker, at man følte at alt var sikkert og rart. Ovenfor kan I se nogle billeder af de arrangementer der blev holdt. Det første billede kan I nok godt gætte jer ud af – nemlig Halloween. Halloween er jo kæmpe stort i Amerika, og eftersom de fleste af os gik på en amerikansk skole så tog vi selvfølgelig nogle af traditionerne med hjem. I Danmark får man ca uddelt i stykke slik per hus – her var det nærmest en helt pose. Hello diabetes. Billedet i midten er fra en skattejagt, som jeg mener blev arrangeret af Arla. Vi skulle følge et skattekort og alle var med – både forældre og børn. Her står vi i den lokale restaurant og venter på at begynde. Det sidste billede er fra en “prinsesse dag” som egentlig var en sports dag – men vi piger fik lov til at uddeler præmier og vi var meget beæret. Det er mig der holder bakken på dette billede, og bag mig står der 3 danske piger. 2 af dem var mine veninder, Celine og Anne-Sofie.

26781412_10155844982411745_949216316_o_fotorI de år vi boede i Saudi Arabien lærte vi en hel masse, vi oplevede verdenen og hverdagen var en leg. Jeg husker kun Saudi Arabien som et faktisk land, som jeg til tider godt kan savne helt vildt selvom det er mange år siden. Mange har en forstilling om at Saudi Arabien ikke er et sted for os danskere, men jeg ser landet som noget helt andet. Vi var så velkommen og menneskerne var ufattelig søde. Nok nogle af de bedste år af mit liv <3

facebookinstagramsnap følg chat

6 kommentarer

 • Emma

  Jeg elsker de her indlæg. Jeg har selv boet i Afrika i 3 år, og synes det er skønt at høre andres historie ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Overby

   Årh tusinde tak <3 Det er jeg glad for at høre <3
   Det må også have været helt fantastisk. Jeg har en veninde som bor i Afrika, og det ser så skønt ud!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne H.

  Skønt at se nogle gamle billeder fra jeres tid i Saudi Arabien. Det virker som et fantastisk land.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Overby

   Det er det også, bestemt!
   Jeg er glad for, at du kan lide det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Sofie

  Hej Camilla! OMG det er sjovt at at falde over din blog og så se billeder af sig selv fra Saudi i prinsessekjole. Jeg er kæmpe fan!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Overby

   Haha ja – det er ved at være mange år siden 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DE FORBUDTE BILLEDER