OUTFIT NO. 324: DE SMUKKE GADER I PARIS

MINE FØRSTE 2 UGER PÅ FÆLLES AKUT MODTAGELSEN

28053233_10155942017466745_681385329_n

Det her indlæg ville jeg faktisk have skrevet for en uge siden – nemlig den fredag hvor jeg havde haft mine 4 første dage i praktik. Men min fredag blev brugt på læsning og ingen overskud efter en hård uge, så derfor fik jeg simpelthen ikke skrevet det. Sidste weekend arbejde jeg på specialcenteret og om lørdagen var Kenneth og jeg i Århus for at spise ved hans forældre. I kan nok godt høre, at der ikke har været meget tid til at få skrevet et indlæg om mine tanker for den første uge. De første 2 dage i denne uge har jeg haft aftenvagter og jeg har benyttet formiddagene på at læse op og få lavet nogle online kurser. Men nu er tiden og lysten der, og derfor får I i dag et lille indlæg om hvordan jeg synes de første 2 uger er gået.

Det passer måske også meget godt, at lave dette indlæg nu, for de første 2 uger er beregnet som introuger så vi lige kan finde vores plads på afdelingen. Jeg har indtil videre haft 8 vagter, og de har virkelig været vidt forskellige. Den første uge var der også travlt på afdelingen, men jeg opdagede det slet ikke på samme måde som denne uge, da jeg mest bare fulgte med min vejleder og lærte dagens gang at kende. Jeg målte værdier, snakkede med patinterne og fik dokumenteret i Cosmic. Alt sammen noget som jeg lige kunne håndtere uden problemer, og uden den store oplæring. Denne uge har jeg haft et større ansvar – jeg har også på mange punkter taget dem til mig selv. Jeg er kommet i praktik for at lære, og jeg tager gerne nogle arbejdsopgaver på mig hvor jeg og min vejleder kan stå inde for mine kompetencer. På min vagt i tirsdags mærkede jeg det virkelig – jeg havde et ansvar, jeg er en autoritet, jeg havde nogle bestemte arbejdsopgaver som var delegeret til mig og mine patienter henvendte sig til mig. Jeg tror på, at det er fordi de kunne mærke, at jeg vil det her og at jeg kan. Jeg synes det er en dejlig følelse, og på den måde synes jeg, at det er skønt at komme så langt henne i min uddannelse. Men det er også en hård praktik. Jeg tror dog det skyldes 2 ting – den første er nok grundet det at er vores aller sidste forløb så der forventes en del. Altså. Jeg er jo det man kalder “klinisk sygeplejerske” om et halvt år. Den anden grund er helt klart at det foregår på FAM. Det hele går så hurtigt og ens viden skal være ret bred – man skal have tungen lige i munden. Jeg er selv meget imponeret over hvor rolig jeg er under pressede eller stressede situationer – men det må betyde, at jeg kender mine styrker og svagheder. Man må godt rose sig selv, ikke?

Læs ogsåOM ET ÅR ER JEG SYGEPLEJERKE

Hvad synes jeg så om FAM? Der er travlt, og det er en afdelingen hvor man virkelig skal kunne sit stof. Det hele går så hurtigt, og nogle af vores patienter kan virkelig have det dårligt – det er trods alt en akut modtagelse. Noget af det jeg var bange for, var om jeg ville komme til at tage mit arbejde med hjem, og om jeg vil kunne fungere under sådan en travl arbejdsplads. Indtil videre synes jeg det fungere godt for mig, og jeg må indrømme, at jeg er ret stolt over den ro jeg har, selvom jeg står under en presset situation. Om sygeplejerske på FAM er det job jeg ender med er for mig lidt tidligt at svare på, men jeg kunne sagtens forstille mig at arbejde der engang. Det er virkelig et spændende sted, og jeg er så glad for, at jeg fik muligheden for at komme i praktik på Fælles Akut Modtagelse, medicinsk del. Nu glæder jeg mig bare til at se hvad de næste 17 uger bringer mig.

Hvis I har nogle spørgsmål eller noget I gerne vil høre om, så sig endelig til <3 

Følg min blog på Instagram HER & Facebook HER

4 kommentarer

 • Held og lykke med praktikken 🙂 der er så uendelig mange forskellige muligheder når du bliver færdig. Jeg endte selv hvor jeg var i praktik på modul 11 og 12, og er stadig rigtig glad for det 🙂

  Simone
  Microcut.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Overby

   Tusinde tak <3
   Ja man høre om nogle stykker der ender samme sted hvor man er i praktik. Der er bare så mange muligheder, men FAM kunne godt være noget for mig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Praktik er altid både spændende og hårdt – fik også et lille indblik i akutmodtagelsen, da jeg læste til ergoterapeut i sin tid (:

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Overby

   Ja jeg er fuldstændig enig. Det er både den bedste periode i skoleforløbet, men også det hårdeste 🙂
   Det akutte er ret spændende, men nu må vi se om det er der jeg ender 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OUTFIT NO. 324: DE SMUKKE GADER I PARIS