OUTFIT NO. 327: DE PERFEKTE MOM JEANS

MIT STUDIEVALG

img_5878Jeg synes det er skønt (og skørt) at tænke på, at det i år er 3 år siden jeg søgte ind på sygeplejerske uddannelsen, og på det her tidspunkt havde jeg faktisk allerede søgt ind på min uddannelse igennem kvote 2. På de sidste har nogle stykker af jer spurgt om jeg er glad for mit studie, om hvorfor jeg valgte Esbjerg og om sygeplejerske altid har været det jeg gerne ville læse. Derfor ville jeg samle det sammen i et lille indlæg, og derved forsøge at svare på nogle af jeres spørgsmål.

Jeg blev færdig med gymnasiet i 2014, efter 3 gode men ret hårde år på bioteknologi/ matematik linjen. Jeg var pænt skoletræt, og derfor er min afgangskarakter måske heller ikke så gode som de kunne have været. Dengang tænkte jeg ikke så meget på karakter og på fremtiden, som jeg fx har gjort de sidste 3 år, men jeg vil ikke græde over spildt mælk. Jeg valgte at tage mig et sabbatår, og det gjorde jeg af flere grunde. For det første var jeg total færdig med skole for en tid. Jeg var så fornuftig, at jeg vidste, at hvis jeg gik i gang med studie dengang, så ville jeg ikke kunne klare mig så godt som jeg gerne ville. Derudover havde jeg brug for at lave noget andet, vokse som person og lære at klare mig selv. Jeg vidste på daværende tidspunkt godt, at jeg skulle læse til sygeplejerske, så jeg ville gerne have et job som var relevant for min fremtidige uddannelse. De fleste som læser til sygeplejerske, har tit arbejdet på et plejehjem eller i hjemmeplejen, men det gad jeg ikke! Jeg ville gøre noget andet, og vise en anden vinkel af hvorfor sygeplejen var noget for mig. Jeg søgte derfor efter arbejde i en ton af børnehaver og vuggestuer, da jeg allerede dengang vidste at jeg gerne ville arbejde inden for børneområdet. Jeg fik en stilling som vikar i en daginstitution, og jeg elskede det. Efter jul havde de desværre ikke brug for mig længere, og her sker det så – held i uheld. Jeg søgte et job som vikar i en specialbørnehave og her forelskede jeg mig for alvor i børnepsykiatrien. Den eneste grund til at jeg sagde op i den børnehave var, at jeg i september 2015 var kommet ind på min drømme uddannelse i Esbjerg.

Læs også: Mine tips og tricks til studiet

Men hvorfor så Esbjerg? Nogle gange kan jeg godt fortryde, at jeg ikke søgte ind i Vejle, da det på mange områder klart havde været det nemmeste. Jeg kunne komme i praktik i Vejle eller Kolding, hvilket havde gjort det nemt pga mine forældre. Uanset hvad var jeg til åbent hus i både Esbjerg, Vejle og Aabenraa, og i 3.g var jeg i 3-dags “brobygning” (tror jeg det hed) i Århus. Esbjerg virkede hyggelig, og så var det meget billigere at bo i den by. Jeg havde hørt at Esbjerg skulle være en super god studieby, som virkelig gjorde noget for deres studerende, så klart at jeg faldt for det. Skolen blev jeg ret hurtigt vild med. De undervisere jeg mødte og stemningen på skolen var lige mig, og den dag i dag har jeg på den front også ramt helt plet.
Esbjerg er klart en hyggelig by, og den har meget at byde på. Jeg har derfor også været glad for at bo her, da jeg først fandt mig til rettet i byen. Jeg ser ikke mig selv bo i Esbjerg om 2 år, men det holder mig ikke fra, at anbefale byen til andre. Når jeg er færdig med at studere, så vil Kenneth og jeg flytte sammen i en by mere øst på. Vi ender i en by mellem Vejle og Århus – det er begge noget vi godt kunne tænke os. Men for nu er jeg glad og tilfreds.

Lige for at svare kort på det sidste, så har sygeplejerske ikke altid været det jeg ville. Jeg har dog siden midten af 2.g været helt klar over, at jeg skulle søge den uddannelse, så jeg har jo vidst det i mange år. I folkeskolen og i starten af gymnasiet havde jeg en masse idéer om hvad jeg kunne blive til. Jeg har i en del år godt kunne tænke mig at lære til folkeskolelærer, sygeplejerske, læse teologi eller læse medicin(/retsmediciner). Dog har jeg altid været et meget omsorgsfuldt menneske, så sygeplejerske har altid været ret oplagt. I gymnasiet fandt jeg ud af at teologi, folkeskolelærer og medicin ikke lige var mig. Den dag i dag kan jeg godt tænke på om jeg kan fortryde, at jeg ikke læser medicin i stedet, men så ville jeg også mangle en hel masse patientkontakt, og det kan jeg ikke undvære i mit daglige arbejde. Den anden ting som gjorde sygeplejersken så sikker på mig, er at uddannelsen er ufattelig bred. Jeg kan godt lide tanken om, at jeg hele tiden kan lære nyt, udvikle mig og arbejde med andet end at pleje mennesker. For mig er denne uddannelse den helt rigtige, men jeg har også et mål om at læse videre en dag – fx en diplom eller måske en kandidat. Hvem ved? For nu gør jeg hvad jeg kan for at blive den bedste sygeplejerske, og hvis jeg må sige det – så synes jeg, at det går ret godt. For jeg brænder virkelig for dette fag!

Jeg håber denne lille roman kunne besvare nogle af de spørgsmål I havde, men hvis ikke – så skriv gerne en kommentar. Jeg besvare dem gerne. Lige til sidst er jeg ret nysgerrig. Hvis I studere, hvad læser I så? Og hvis ikke, hvad vil I så gerne studere?


REKLAME: Kunne du tænke dig at være med i den største påskekalender? Du kan vinde præmier for en samlet værdi af 12.000 kr. I skal blot tilmelde jer Telmore’s nyhedsbrev (hvor I der allerede er med i lodtrækningen om et gavekort på 2.000 kr til Elgiganten). Hver dag er der en ny låge, med en ny chance. Deltag gratis her

Følg min blog på Instagram HER & Facebook HER

6 kommentarer

 • Anne

  Jeg læser også til sygeplejerske i Vejle. Faktisk også 6. semester. Det er lidt sjovt at tænke på, at vi kunne have gået i klasse sammen. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Overby

   Det er faktisk ret pudsigt. Ja hvis jeg bare havde valgt Vejle i stedet for Esbjerg 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte L

  Jeg går i 3.g, og jeg ved endnu ikke hvad jeg skal søge ind på. Jeg har samfundsfag/ engelsk nu, så noget i den retning ville være oplagt. Men jeg er nok mest tiltrukket af en uddannelse indenfor handel. Jeg skal have et sabbatår først, så jeg håber på at finde ud af det inden næste år.

  Knus! og tak for en meget inspirerende og ærlig blog <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Overby

   Jeg har en veninde som har valgt en helt anden retning end det vi læste i gymnasiet. Du skal helt klart vælge ud fra det du ser dig selv arbejde med om 10-20 år.

   Tusinde tak Charlotte. Jeg er glad for, at du læser med. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  Jeg har lige søgt ind på sygeplejerskeuddannelsen i København 🙂 Jeg har også søgt kvote 2, da jeg – ligesom dig – var pænt skoletræt i gymnasiet, og dette præger mine karakterer. Jeg har dog arbejdet fuldtid i snart 2 år på et plejehjem, og jeg elsker det! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Overby

   Ej hvor fedt. Jeg håber du kommer ind 🙂

   Sabbatår kan helt klart vende det hele mht til motivationen i forhold til skole 🙂
   Jeg har en del veninder som har arbejdet på et plejehjem, og de har også været meget glade for det.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OUTFIT NO. 327: DE PERFEKTE MOM JEANS