9 FEDE SNEAKERS TIL FORÅRET

MINE FØRSTE 2 MÅNEDER PÅ FÆLLES AKUT MODTAGELSEN

30173619_10156085362941745_264169154_o_fotor

I torsdags havde jeg været i praktik på Fælles Akut Modtagelsen (FAM) i Esbjerg i præcis 2 måneder. Når jeg tænker på, at der er gået 2 måneder, så synes jeg, at det er så vildt, at det er gået så hurtigt. Jeg er omkring halvvejs hvis man kigger på mit timeantal, men det er rart at være med på den front. Det betyder bla. at jeg har timer nok til holde lidt studiefri inden min eksamen, og hvis jeg skulle blive syg, så er der lidt at tage af.

Jeg har haft en del timer på det sidste, og jeg har haft mange tunge patenter, så jeg har i den grad skulle holde tungen lige i munden. Med tunge patienter mener jeg, patienter som desværre fejler en masse, og nogle som i løbet af mine vagter fra fået det værre. Det er utrolig synd for de patienter, og jeg har kun et par gange haft det svært ved at stå i situationen, og hvor jeg faktisk har været “bange” for om jeg ville tage dagene med hjem. Det har dog ikke været tilfældet endnu, selvom der har været nogle dage hvor risikoen for dette, helt sikkert har været der.

Læs også: Mit studievalg

Mine dage er vidt forskellige, og det kan jeg virkelig godt lide. Jeg er sikker på, allerede efter disse 2 måneder, at jeg er nødt til at arbejde et sted hvor ikke en dag er ens. Jeg tror ikke, at jeg ville fungere særlig godt på en almindelige sengeafdeling, da dagene i min optik bliver for ensformet. Derudover kan der være lange patientforløb, og jeg kan godt lide tanken om at jeg ikke har patienter i særlig lang tid. Det betyder dog, at man i den grad skal have styr på sin viden og erfarring er helt klart et plus – i de fleste tilfælde. Fordelen ved at have været på en sengeafdeling i denne praktik, ville helt sikkert være, at jeg virkelig lærte en masse omkring et speciale, og jeg ville blive rigtig dygtig inden for det felt. På FAM er hver patient virkelig sin egen, og på disse 2 måneder har jeg mødt så mange forskellige mennesker, sygdomme og livssituationer.

I denne praktik har jeg indtil videre ikke bare lært en masse sygepleje, men i den grad også meget om mig selv. Jeg har lært hvordan jeg fungere i en presset situation, hvordan jeg fungere når jeg møder patienter hvor de er alvorlig syge og jeg har lært hvor pisse badass det er at være sygeplejerske. I går havde jeg fx en 12-timers vagt, og inden jeg gik hjem, var jeg inde ved mine patienter for at måle værdier. Den ene siger så til mig, at han var rigtig glad for, at jeg havde passet så godt på ham i dag. Det varmer helt inde i hjertet, og det får mig i den grad til at føle, at det jeg gør betyder noget.

Som I måske kan fornemme, så har de første 2 måneder været hårde, men jeg har lært mere end jeg næsten turde at håbe på. Dagene er gået hurtig, jeg fungere godt på afdelingen og jeg føler mig næsten klar til at komme ud som færdiguddannet sygeplejerske. For bare 2 år siden kunne jeg slet ikke se mig selv være så langt som jeg er nu, men det er lykkes og jeg er så glad for der hvor jeg er i dag. Nu venter de sidste 2 måneder mig bare. Det skal nok gå hurtigt!

Følg min blog på Instagram HER & Facebook HER

4 kommentarer

 • Ida

  Det lyder fantastisk. Du taler så godt om dit studie!
  Dejligt at høre. Jeg overvejer nemlig at søge ind i Esbjerg næste år. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Overby

   Det er virkelig også en god skole, så det er nok derfor 🙂
   Det kan jeg godt forstå 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Af ren nysgerrighed, hvilke andre afdelinger har været på i dine kliniske praktikker?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Overby

   Jeg har været på operationsstuen, hjemmeplejen og børne/ unge psykiatri 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

9 FEDE SNEAKERS TIL FORÅRET