OUTFIT NO. 336: RØD SOMMERTOP OG BRUNE BEN

En weekend på Penang: 5 gratis oplevelser

Min far har arbejdet den tid vi har været i Malaysia, men vi havde heldigvis en enkelt weekend sammen med ham. For nogle måneder siden var min mor og søster nede for at besøge min far på Penang, og der var de ude på lidt af en tur den weekend. Kenneth og jeg havde hjemmefra talt om, at der var nogle af de ting som vi også gerne ville opleve, og derfor satte vi også weekenden af til dette – min far var heldigvis med på den.

Det er ret tilfældigt at alle disse oplevelser er gratis, da det ikke var noget vi på den måde gik efter. Faktisk kan man få nogle fantastiske oplevelser uden det koster noget. Det koster selvfølgelig lidt at køre i sin bil eller tage et andet tranportmiddel, men selv en taxa er ikke specielt dyrt hernede.

Jeg håber indlægget er noget I kan bruge. Måske I selv drømmer om en lille tur til Malaysia. Her er hvertfald fantastisk dejligt – og der er flere indlæg på vej til jer <3

Kunne du tænke dig at rejse til Malaysia, så få inspiration HER


Buddhistisk tempel

Den første ting vi så, var det buddhistiske tempel ”Kek Lok Si Temple”.  Et ret stort tempel, hvor man fik fornemmelsen af hvor meget budismen faktisk betyder på Penang. Det ligger midt på øen – ikke så langt væk fra Georgetown hvor min far bor. Det er stort og mejstætisk, og farverne gør det rigtig pænt at kigge på. Templet er delt op i 2, og man kan vælge at gå fra sted til sted (som vi gjorde). Der er ikke langt, men du får sved på panden. Denne lille gåtur giver et bedre billede af området, og man ser hvor skøn naturen er oppe fra bjerget.


Vilde aber

Det første min far sagde var; ”I må ikke spise mad foran dem, og bak tilbage hvis de kommer for tæt på.” Det er nok det vigtigeste råd jeg kan give videre, hvis man vil opleve de vilde aber ved Moongate. Der var ingen tvivl om, at disse aber er vant til at mennesker kommer og kigger på dem, men man skulle ikke komme for tæt på. Hvis man står 1-2 meter fra dem, så kan man sagtens stå og nyde synet af de små aber, og engang imellem griner man også af dem. Der findes vilde aber overalt på Penang, så selv på en køretur lidt uden for byen, vil du også se dem svinge sig fra træ til træ.


Cat beach

Det her var nok en af de ting jeg glædede mig allermest til, da jeg så billeder og videoer fra dengang min søster og mor var hernede. Det er en lille del af en stranden, hvor frivillige arbejder for at redde, fodre og helbrede katte. De fleste af disse katte er vilde, men bliver så taget ind for at give dem en chance til. Det er muligt at adoptere disse katte, og jeg var så tæt på at tage mindst 10 katte med hjem. Det kan jeg ikke af flere grunde, men jeg valgte i stedet at donere penge, så der kan være råd til kattemad, vaccinationer, legetøj osv. Hvis du elsker katte, så er dette et sand paradis. De var simpelthen så søde, og meget tamme!


En køretur

For at se så meget af Penang som muligt, så vil jeg anbefale at sætte sig ind i bilen og køre en tur. Dette var ikke noget min mor og Katrine gjorde brug af, men det er noget min far har brugt en del af hans weekender på. Vi fik næsten kørt hele øen rundt, og vi fik set steder som nok ikke mange andre end de lokale kender til. Vi fandt nærmest en oase af vand og flotte træer af at, vi tilfældigt bare lige ville køre ind og holde. Lidt senere på turen fandt vi en del af en strand, som en lokal sagde ikke mange kendte til. Det var lidt af en perle, og noget som er helt specielt at opleve, når ikke alle turister kommer der.


Streetart

Det er noget Penang er meget kendt for. Streetart er, som ordet så godt fortæller, er kunst i gaderne. Det er tegninger, mallerier og figurere som pynter på en del af gadernes mure. Man kan bruge timer på at gå op og ned af disse gader, og blive fascineret over hvor dygtige og kreative disse kunster er. Det er perfekt underholdning til en gåtur rundt i byen, og på denne måde får man også et godt indblik i hvordan de lokale bor. Man lærer virkelig kulturen godt at kende på denne måde.


Følg min blog på Instagram HER & Facebook HER

4 kommentarer

 • Helle B.

  Det her synes jeg er et fedt og vildt brugtbart indlæg. Jeg kunne godt tænke mig at komme til Malaysia, så det er fedt at høre hvad andre har oplevet. Jeg er selv kattemenneske, og derfor bliver jeg da hvertfald nødt til at besøge dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Overby

   Tusinde tak Helle. Det er virkelig sødt af dig <3
   Det er helt klart noget jeg vil anbefale 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg var i Malaysia for 3 år siden, og der var vi bla også rundt at se gadekunst. Kan huske jeg var meget imponeret over det. (-:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Overby

   Ja – det er virkelig også flot lavet. Det pynter så fint på bygningerne 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OUTFIT NO. 336: RØD SOMMERTOP OG BRUNE BEN