MADANMELDELSE: ESTE OESTE PIZZA SUSHI CAFE

ET LILLE UDSNIT AF VORES FERIE I PORTUGAL

Jeg har været hjemme fra Portugal i lidt over en uge nu, og jeg er i sandheden kommet igang med hverdagen igen. Jeg arbejder på sygehuset de fleste dage, og ellers går dagene med træning, min august liste (hvor jeg bla har fået ryddet op i mit rum udenfor lejligheden), afslapning og jeg forsøger at få lavet noget godt indhold til bloggen.

Portugal har været helt faktastisk ved os. Det var været 10 skønne dage, og jeg ville lyve hvis jeg ikke drømte mig lidt tilbage – hvertfald nogle gange. Jeg vil i dag vise jer et lille udpluk fra min ferie i Portugal. Vi var afsted med mine forældre, hvor de havde inviteret både Kenneth og jeg samt min søster og hendes kæreste. Det var dejligt at være samlet – især fordi min far også kunne komme med. Han bor jo i Malaysia, så det skal planlægges.


Stranden

De første 2 dage var vi en del ved stranden. Selvom Kenneth og jeg lige havde været i Italien, så havde vi da ikke fået nok af at ligge ved stranden. Vi brugte derfor de første 2 dage på at ligge ved stranden, som lå 5 min fra vores lejlighed. Vores lejlighed lå lige ved Lissabonkysten, og den var så lækker! Vandet var sindsygt koldt, men det var meget skønt nu når vejret var så godt. Der var massere af mennesker hver dag, så der var en fantastisk sommerstemning.

Vi var også ude at se en smule – hvilket jeg vil vise jer nedenfor. Men det var jo mest af alt en strandferie, og derfor foregik meget af tiden hernede. Det er en kæmpe kystlinje, og på de billeder I kan se nedenfor, så er det ikke engang det hele. Det er en skøn strand, hvor der også er rig mulighed for at købe snacks, mad og drinks.


En dag i Lissabon

På tredje dagen tog vi til Lissabon. Det ligger ca 30 min med tog fra hvor vi boede i lejlighed. De havde lovet lettere overskyet vejr denne dag, og vi tænkte derfor, at det ville være perfekt til at se lidt af hvert. Der var også overskyet, men kun i en lille del af formiddagen – så det var pænt varmt at gå gennem de smalle gader i den varme. Lissabon er virkelig charmerende, og hvis I nogensinde har været i San Francisco, så kan man sagtes forstå hvorfor byen her bliver kaldt “Mini San Francisco”.

Her har de også de stejle og smalle gader, og den ene af deres broer ligner ret meget en mini version af “Golden Gate Bridge”. I kan lige ane den på det første billede. Vi brugte det meste af dagen på at gå rundt i gaderne, spise god mad og hygge os. Men vi skulle også lige ind og se lidt – her blev det borgen “Castelo de São Jorge” som vi besøgte. Det er faktisk Lissabons ældste bygningsværk, og udsigten derfra er pragtfuld. I kan se borgen på andet billede.


Midt i Hedebølgen

Og så ramte hedebølgen. Vi havde dage med op til 47 grader, og dette fortsatte i 4-5 dage. Nætterne var værst, fordi vi havde så svært ved at sove. Lejligheden er lavet sådan at der nemt kommer gennemtræk, men når der er 47 grader udenfor og vinden næsten ikke rør sig – ja så bliver det ulideligt. En af dagene besluttede Kenneth, Katrine, Lasse og jeg at tage ud at shoppe. Vi tænkte det kunne være ret smart at gemme os inde i butikkerne. Det var faktisk den varmeste dag, og det fik vi også at mærke da vi skulle gå mellem butikkerne. Men shopping høre med til en ferie sydpå, og det var en super hyggelig dag!

Udover shopping lå vi en den grad også ved stranden. Det var næsten umuligt at foretage sig andet, da vi havde det så varmt. Som I kan se på nedenstående billede, så var vi langt fra de eneste der udnyttede de vilde temperature. Portugiserne mener at de har haft en skidt sommer (vi andre ville være glade for deres vejr) – så når vejret endelig blev godt (47 grader er åbenbart godt vejr), så skulle det udnyttes. Vi lå – bogstavelig talt, som sild i en tønde.


En dag i Belém

Dagen inden vi tog hjem til Danmark besluttede min mor, Kenneth og jeg at vi gerne ville besøge Belém. En skøn lille by lidt uden for Lissabon. Vi så bla “Torre de Belém” (billede nr 1), “Et monument af proportioner” og så var vi inde for at se “Klosteret Mosteiro dos Jerónimos” (billede nr. 4). Der ventede vi lidt over en time, og vi var nok ikke så imponeret som vi håbede på at vi ville blive. Det er en super smuk bygning, men udstillingen derinde er noget sølle til prisen (10 euro) og så var vi faktisk færdige derinde på under en time.

Inden vi gik ind for at se “Klosteret Mosteiro dos Jerónimos” spiste vi frokost på Este Oeste café. Jeg har skrevet en anmeldelse af stedet – som de fleste af jer nok har set, men hvis I vil læse det – så kan I gøre det her. Det var en pudsig café fordi de både har et italiensk og et japansk køkken – men det fungerede, og stedet er klart et besøg værd.


Den sidste aften

Da vi var færdige i Belém tog vi tilbage til lejligheden for at pakke, og senere denne aften skulle vi ud og spise indisk. Hele min familie (+ påhæng) elsker indisk, så det var et sikkert hit. Jeg havde nedenstående på (se outfittet her – med links). Her står jeg sammen med Kenneth, og ser voldsomt nyforelsket ud. Det er vi nok også en smule, for vi har haft en skøn sommer sammen. Tænk engang – 3 lande i en sommerferie, og så har jeg fået lov til at opleve det med ham. Generelt er jeg rigtig priviligeret da mine forældre og hans forældre også ville have os med på ferie, og det er vi så taknemmlige for. Det har været så godt at tilbringe så mange timer sammen med dem hver især. Min sommer har været helt genial, og turen til Portugal var lige prikken over i’et.


Følg min blog på Instagram HER & Facebook HER

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MADANMELDELSE: ESTE OESTE PIZZA SUSHI CAFE