PICK OF TODAY: COZY CORDUROY JACKET

DU VED, AT DU LÆSER TIL SYGEPLEJERKE/ ER SYGEPLEJERSKE NÅR…

Jeg tager lidt pis på det – så tag det med et smil 😉 

… Dine fun facts er videnskabelige facts. Fx har vi et hormon i hjernen som hedder ADH. Dette hormon styrer hvor meget væske du skal udskille, men når du får alkohol og kuldioxid udskiller du automatisk mere. Dette er med andre ord kendt som “party-blæren”, og dette kan være skyld i hurtigere dehydrering. Det er da en cool fact – ikke?

… Når hygiejnen er på sit maks. Jeg har sprit med overalt, og jeg kan slet ikke klare hvis mine hænder eller genstande er beskidte. Jeg er helt enig i, at lidt snavs er godt – men efter jeg er startet på studiet, så kan jeg næsten ikke have det.

… At det at være sygeplejerske på en akut modtagelse ikke foregår som det gør i Grey’s Anatomy. Vi har travlt, men vi løber ikke rundt i alle vores vagter. Der er tid til at trække vejret, og ikke alle kommer og er akut syge.

… Apropos Grey’s Anatomy – så har ingen hængende hår (kun lægerne – de har åbenbart en anden sundhedsfaglig kodex), ingen går hjem i deres kitler og ikke alle har et stort familie- forhold. På FAM er der fx 5 afsnit i Esbjerg, og man kender ikke halvdelen af ens kollegaer.

… Det rareste outfit du nogensinde kan have på er sygehustøj. Dog er der ikke ret mange der er fan af at tøjet er hvidt.

… Du er en lyn-omklæder. Jeg kan vitterligt have fri kl. 15, og være klædt om samt på vej hjem kl. 15.05. Det er bare noget vi kan.

… Når man ikke er i praktik, så er man jo i skole. Her er vi en helt bunke af sundhedsfaglige interreseret tøser/ og 3 mænd. Det er helt normalt at snakke om svamp i skeden, afførringsmønster eller om hvor ulækre nogle sår kan være. Dette tager jeg nogle gange med hjem, og mine andre veninder, forældre og kæreste synes jeg nogle gange går over grænsen.

… At sygeplejersker er bad-ass. Vi står med andres liv i hænderne, og vi skal være troværdige. Endnu vigtigere er det, at vi kan vores kram. Vi skal have kompetance og vi skal være knald dygtige til vores fag. Jeg synes seriøst vi er seje – både studerende og færdiguddannede.

Følg min blog på Instagram HER & Facebook HER

6 kommentarer

 • Jeg arbejder på neurologisk/psykisk-belastede bosteder som ergoterapeut, og da der også er personlig pleje og madlavning involveret i det tværfaglige arbejde, er jeg også total handske/sprit-nazi. Det er så at selv ssa’erne driller mig :p

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Overby

   Hahah – jeg tror det rammer os alle sammen. Jeg kan slet ikke lade være 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ha ha ha. Hvor velskrevet, Camilla!
  Fellow nurser-studerende her – og jeg genkender hvert eneste punkt 😉

  (+ ‘biplyden’ af patienter der kalder på akutafd. ikke helt ophører, når man lander hjemme)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Overby

   Tusinde tak Mille Mathilde!
   årh ja – den lyd. Man tager den så meget med hjem 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Hej. Super fed blog- elsker at følge med.
  Kan du evt lave et opslag til kommende studerende som sygeplejerske: evt om hvordan første tid er, forventinger/realitet, hvordan studiet er set fra en der har været på uddannelsen i en del semestre og lignende ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Overby

   Hej Caroline,
   Tusinde tak – det er jeg glad for at høre 🙂
   Det kan du tro at jeg vil. God idé. Jeg vil prøve mig frem 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PICK OF TODAY: COZY CORDUROY JACKET