OM AT VÆRE DEN NYE, FORVENTNINGERNE OG OM MIT STUDIELIV

MIN BARNDOM I BILLEDER – DA VI FLYTTEDE TIL SAUDI ARABIEN

Det er ved at være nogle måneder siden jeg udgav det sidste indlæg af denne serie, og faktisk havde jeg glemt det en smule. Men da jeg var hjemme forrige weekend fik jeg kigget gamle billedalbums igennem – for at kunne lave dette indlæg til jer. Det er ved at være mange år siden vi flyttede til Saudi Arabien, men jeg synes stadig det er sjovt at kigge tilbage på.

Læs også: Min barndom i billeder – da Katrine kom til.

Dette indlæg bliver ikke lige så langt som de 2 andre, da I har hørt en del omkring min tid i Saudi Arabien gennem tidligere indlæg. Derfor vil jeg kort vise lidt billeder, men der kommer selvfølgelig også en lille fortælling. Jeg var 5 år da vi flyttede til Saudi og 9 år, da vi flyttede hjem. Derfor handler dette indlæg om mine 4 år i et helt andet land.


Vi flyttede til Saudi Arabien i sommeren 1999, hvor jeg her startede på den amerikanske skole AIS-R. Jeg startede i KG-2 (Kindergarden 2) på AIS-R hvilket er anden del af 0.klasse i Danmark. Hvis man skal sammenligne det med en klasse i Danmark, så ville det være 0./1. klasse, da du begynder at lære bogstaver, begynder at læse og regne med tal. Min søster startede i en Hollandsk børnehave i den “by” vi boede i.

Vi flyttede til Kingdom City Compound i Riyadh, hvor vi boede i et 2-planshus. På det nederste billede kan i se min (alt for cool – haha) lillesøster Katrine foran vores bil ved huset. I denne compound boede der en del danskere, nordmænd, brittere og svenskere så vi mærkede ikke til, at vi rent faktisk boede i et Arabisk land. Det var mest uden for “byens” mure, at dette kunne mærkes.

Den første tid brugte vi en del tid på at lære kulturen, området, landet og selvfølgelig også skolen at kende. Vi var bla på en del ørkenture, hvor vi tog afsted bare som familie, eller sammen venner som mine forældre fik dernede. Mine forældre gjorde meget ud af at Katrine og jeg skulle have uundværlige oplevelser, og det gør at jeg har fået lov til at opleve en hel masse i en meget tidlig alder.

Jeg har tidligere skrevet om nogle oplevelser, som man helt sikkert skal prøve – hvis man nogensinde kommer til Saudi Arabien. I kan læse indlægget her.

Pga min daværende alder, var kulturforskellen ikke noget jeg tænkte på. Jeg havde det godt i Saudi Arabien, selvom landet er fuldstædig anderledes end vores. Hvis jeg skulle tilbage til landet i dag, så ville jeg heller ikke bekymre mig – faktisk ville jeg glæde mig helt vildt. Jeg endte med at elske kulturen og landet – og vi var velkommen. Hvis man bare respektere at man gæst i andre folks land, så kan jeg ikke se hvad man skal bekymre sig omkring. Som I kan se gennem hele indlægget havde vi vi fed tid, og alle de oplevelser vi fik, vil jeg ikke være foruden.

Som sagt startede jeg i skole på AIS-R, og det er stedet hvor jeg har en del gode minder fra. Jeg elskede at gå på den skole, selvom det hele var meget nyt og skræmmende. Jeg fik hurtigt en del veninder, og jeg begyndte at lære sproget stille og roligt (vi snakkede engelsk). Udenfor skolen havde jeg min søster, og jeg fik nogle danske veninder som jeg bla delte glæden ved svømning og kampsport med.

Ved siden af skolen og fritidsaktiviteter – boede vi lidt som i et ferieparadis. Vi boede i en lille lukket “by”, hvor der var pools, en lille købmand og en hyggelig restaurant. Det var stedet hvor vi frit kunne lege rundt, og opføre os som var vi i Danmark. Vi fik en masse legekamerater, og der var altid plads til at være barn. Saudi var i sandheden noget helt specielt, og jeg elsker at tænke tilbage på de 4 år vi boede der.


Følg min blog på Instagram HER & Facebook HER

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OM AT VÆRE DEN NYE, FORVENTNINGERNE OG OM MIT STUDIELIV