KÆRESTE WEEKEND & FREMTIDSPLANER

MIT ARABISKE EVENTYR: SIGHTSEEING I SAUDI-ARABIEN

Efter det sidste indlæg jeg lavede omkring mit arabiske eventyr, fik jeg en del tilbagemeldninger og i nogle uger var det mit mest læste indlæg. Jeg havde egentlig ikke tænkt mig at lave flere af disse indlæg, men for nogle uger siden var der en som forslog mig at lave et indlæg omkring ting som man kunne se som turist.

Der er snak om at Saudi-Arabien skal være et land som man kan rejse ned til som turist, og hvis det engang bliver muligt så er jeg hvertfald en af de første til at bestille en bilet. Jeg elskede at bo i Saudi-Arabien, og selvom det er ved at være mange år siden, så har jeg kun gode oplevelser omkring de 4 år vi havde dernede.

Læs også: Mit Arabiske eventyr: 3 uundværlige oplevelser


Souk – En souk er et marked, hvor man i dette tilfælde kan få lige fra guld og sølv til legesager og mad. Vi brugte en del af vores weekender i souks, og hvis I evt har været på ferie i Dubai – så har I helt sikkert besøgt noget lign.

Grand Mosque – er en moske i det centrale Riyadh. Den ligger tæt på souken, og er helt klart et besøg værd. Der er selvfølgelig nogle særlige regler for deres hellige, men det er også spændende at se hvordan det foregår når araberne bliver kaldt til bøn.

Masmak Fort – er et ler og mudder-murstens fort med fire vagttårne og tykke mure, der er grundlagt på stenblokke. Den ligger i centrum af Riyadh i den gamle bydel – hvor også souken og Grand Mosque.

Kulturen – Alle steder hvor man rejser hen, burde man give sig tid til at nyde den kultur der er i de pågældende lande. Saudi-Arabien er ingen udtagelse, da kulturen virkelig er noget for sig. Det er en fascinerende kultur, og de er utrolig gæstfrie.

Ørkenen – Tag en dag hvor I bare kører rundt i ørkenen, for her vil I se ting som I ikke troede at I ville. Ørkenen er meget forskellig – og I kan køre 10 meter og ørkenen vil se helt anderledes ud. Her er der mulighed for at se træer, dyr og en hel ny del af kulturen – for der er jo mennesker der holder sig til derude.

“The Pools” – Er et område i ørkenen, hvor der er små “søer” som bliver kaldt pools. Vand er jo lidt ukendt i en tør ørken, men her findes der vand og nogle er verdens mest giftige og specielle frøer. Mange af dem er faktisk utrolig flotte.

“Edge os the world” – Det her sted har jeg snakket om her. Det er et område i ørkenen, som bliver kaldt “Edge of the world”. Her kan man kigge ud over horisonten, og man får fornemmelsen af, at man er det sted hvor verden slutter.

Jeddah – Det er en større by i Saudi-Arabien, beliggende i den vestlige del af landet ud mod det Røde Hav. Det er den største by i Makkah-provinsen. Byen ligger tæt på det Røde Hav, og er den dominerende by i Saudi-Arabien hvor fiskeri og skaldyr er i fokus. Her er madkulturen noget for sig selv. 

Hofuf – er en by i det østlige Saudi-Arabien. Byen er kendt for sine gamle souks og paladser – så hvis det er noget for én, så er denne by et besøg værd.

Old Diriyah – Byen ligger i den nordvestlige udkant af Riyadh. Diriyah var den oprindelige hjemsted for den saudiske kongelige familie, og derfor er der meget at se. Der er alt fra gamle ruiner til flotte paladser.

Følg min blog på Instagram HER & Facebook HER

4 kommentarer

 • Det ser lækkert ud, spændende at læse med her fra sidelinjen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Spændende indlæg! <3

  Jeg kunne godt tænke mig at rejse dertil på et tidspunkt, så det er altid godt med nogle gode anbefalinger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Overby

   Tusinde tak søde Elisabeth <3
   Det er en skønt land, og helt klart værd at besøge 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KÆRESTE WEEKEND & FREMTIDSPLANER