LÆKRE SAGER FRA MERAKI & RABATKODE TIL STORI.DK

VORES SOVEVÆRELSES VÆG

For nogle uger siden delte jeg en længere story på min Instagram, da nogle stykker af jer stillede mig nogle spørgsmål mht vores væg i soveværelset. Jeg forsøgte at svare på det så godt jeg kunne, og siden da har flere spurgt. Derfor tænkte jeg det var nemmere at skrive lidt om det her på bloggen, hvor efter jeg altid kan henvise til dette indlæg.

Vi ville faktisk have købt en grøn kalkmaling men efter lidt overvejelse forsøgte jeg er få Kenneth med på idéen om en lyserød væg. Både Kenneth og jeg er glade for grøn, og vi har bla en grøn sofa og en grøn lampe. Lejligheden er stor, men jeg var lidt nervøs for at få et lidt for grønt “tema”. Jeg kiggede derfor Malgodt.dk igennem igen og fandt farven “Silky Pink” – som er den I kan se ovenfor. Kenneth var ret skeptisk hvilket jo er forståeligt nok, men jeg fik ham alligevel overtalt og nu er han helt vild med farven.

I november begyndte jeg at undersøge hvilke kalkmaling er det bedste. Jeg er ikke den store håndværker (eller specielt kreativ. hehe), og derfor var det vigtigt for mig, at det var nemt at påføre. Jeg havde læst på forskellige blogs at klakmalingen fra Jotun var en sikker vinder. Jeg bestilte den hjem, og modtog allerede malingen få dage efter. Vi købte 2,7 l hvilket var nok til vores væg – hvis man kun vil give den et lag. Penslen vi brugte købte vi i Bauhaus til 100 kr. Malgodt.dk anbefaler at bruge en 100 mm pensel, men vi købte en 120 mm pensel hvilket fungerede som den skulle.

Maling, “Silky Pink” til 599 kr – HER

Når man starter med at male, så skal man sørge for at væggen er glat og ren. Vi tog lidt en chance, da den væg vi har valgt er en smule rug. Det gjorde det lidt svære at påføre malingen, men ellers synes jeg sagtens, at man kan bruge malingen til andet en kun glatte vægge. Det man skal være opmærksom på er dog at malingen godt kan komme til at sidde i klumper, så man skal være lidt opmærksom hvis din væg er rug.

Det jeg gjorde var at vælge et område på væggen hvor jeg påførte noget maling. Jeg brugte herved børsten til at fordele malingen hvor mine strøg var tilfældige. Hvis man maler med en almindelig maling vil man jo rigtig gerne have at malingen ligger jævnt og at man ikke kan se stregerne i malingen. Ved kalkmalingen ønsker man tit det modsatte da de tilfældige strøg skaber en tilfældig og et anderledes look med et spil i sig. Vores væg har kun fået en enkelt gang, da væggen fik den ønskede farve med kun 1 lag. Det er utrolig vigtigt at man ved at væggen/malingen skifter farve alt efter hvor mange lag du giver væggen. Hvis du giver væggen 2 lag med denne farve, så bliver den altså lysere. Men skulle tro at det er omvendt, men der er faktisk en ret stor forskel på farven.

Jeg håber dette var lidt af hvad I har efterspurgt. Hvis I har andre sprøgsmål, så er I selvfølgelig velkommen til at stille mig dem.

Indlægget er ikke sponsoreret

Følg min blog på Instagram HER & Facebook HER

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LÆKRE SAGER FRA MERAKI & RABATKODE TIL STORI.DK