FLOTTE BOLIGSAGER SOM JEG DRØMMER OM

MIN FØRSTE MÅNED SOM BØRNESYGEPLEJERSKE

I mandags havde jeg første månedsdag med mit nye arbejde på børneafdelingen. Jeg fatter stadig ikke at det start er 2 måneder siden jeg kom ud af eksamenslokalet og kunne kalde mig for sygeplejerske. Efter 3 1/2 år som studerende kunne jeg kalde mig færdiguddannet og det var den fedeste følelse nogensinde. Ingen lektier, intet pensum på flere 1000 sider og ingen dårlig samvittighed fordi man finder på den ene overspringshandling efter den anden fordi man bare ikke kan tage sig sammen til at lave den aflevering man har for.

Jeg har nu været ansat på børneafdelingen i 1 måned, og det var været nogle intense uger. På denne afdeling har man kun 1 måned med oplæring og derefter er du “on your own”. I mandags havde jeg min første vagt fuldstændig selvstændig og jeg må indrømme at jeg var ved at skide grønne grise inden jeg skulle møde ind. Men det gik super godt, og jeg er så heldig at have nogle vanvittige dygtige og vildt søde kollegaer som var klar til at hjælpe mig hvis det er nødvendigt. Efter kun en måned i oplæring ved man langt fra alting, men jeg er utrolig glad for, at jeg har været afløser på Fælles Akut Modtagelsen efter min sidste praktik. Der har jeg lært meget mere end jeg nogensinde turde at håbe på, og jeg synes helt klart at jeg har kunne tage mange af de kompetencer som jeg har lært derfra med mig.

Et par har spurgt – både venner og familie, om jeg ikke synes, at det er hårdt at arbejde med børn som er syge. Både ja og nej (og husk på, at jeg kun har været her en måned, så har ikke meget at sammenligne med). Jeg synes det er fantastisk, at jeg kan være med til, at gøre den trælse del af deres liv lidt bedre. Det er aldrig sjovt at være på sygehuset – og især ikke for børn. De forstår tit ikke hvorfor man gør som man gør og hvorfor ting nogle gange skal gøre ondt/ eller være ubehageligt før at det bliver bedre. Jeg kan være med til at sætte smil på deres læber, og at de kan grine lidt mere end hvad de havde regnet med. Jeg har været ude for et par situationer som har været ubehagelige, men tanken om at jeg kan være med til, at gøre det bedre overskygger det meste. Jeg har aldrig været i tvivl om, at børn er et speciale som jeg især har en forkærlighed for, og blot efter denne måned (som btw er gået så hurtigt), så er jeg blot blevet mere og mere klar over at både uddannelsen og specialet er det helt rigtige for mig.

Det er ikke kun børne som fylder meget under en indlæggelse. Meget af det handler også om forældrene. Det er aldrig sjovt at se sit kæreste eje have det dårlig eller at de har brug for at en anden udføre en pleje for deres barn, da man ikke selv kan give dem det. Jeg er med til at gøre dem trygge i forløbet så de er helt sikre på, at jeg gøre hvad jeg kan for at deres barn får det godt igen. Jeg har allerede mødt meget bekymrede forældre, og jeg er en stor del af deres barn sygdomsforløb. Jeg kommer rundt om en hele denne familie, og jeg er den som de skal kunne stole på. Jeg synes det er et stort ansvar, men det er en ansvar som jeg stræber efter at håndtere og opnå så godt som overhovedet muligt.

Så hvis I spørger mig om jeg er glad for mit valg om at søge et arbejde på denne afdeling, så er svaret ja. Jeg elsker mit arbejde, og jeg glæder mig hverdag til at komme afsted. Jeg har fået de sødeste kollegaer som altid er der for hinanden, et fedt speciale og det bedste af det hele – jeg har fundet ud af, at jeg med 100% sikkerhed kan fortælle jer, at jeg har taget den helt rigtige uddannelse.

Følg min blog på Instagram HER & Facebook HER

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FLOTTE BOLIGSAGER SOM JEG DRØMMER OM